HGATM’ historie

HG Atletik og Motion stiftedes i Herlufsholm d. 24. april 1945.

Klubbens den gang lidt beskedne start bliver vi selvfølgelig nødt til at fejre når vi i april 2025 fylder 80 år.

I 1958 satte Halinspektør i HG. Jørgen Nilsson skub i Atletikken da han blev formand i 1958, og meldte Herlufsholm Atletik ind i Sjællands Atletik Forbund og Dansk Atletik Forbund,

Allerede først i 60 ene havde HG den første på Landsholdet, men Herlufsholm Atletiks mest gyldne år var fra 1970 til 1985 hvor HG. Atletik vandt et hav af Danske Mesterskaber, og også en håndfuld Danske Rekorder blev der sat.

Herlufsholm har haft atletik folk med til Verdens Mesterskaber i Cross Country, Europa Mesterskaber i udendørs Atletik,

 Indendørs Europamesterskaber, og Junior euromesterskaber, derudover har atleter fra HG deltaget i utroligt mange Internationale løb.

I efteråret 1980 kvalificerede HG herrer sig oprykning til Atletikkens 1 Division i 1981, det betød at Næstved Kommune ville udskifte de gamle centers baner, lægge ny tartan belægning på alle løbe, og springbaner, så herre holdet var godt rustet til første divisions kamp i 1981, men desværre blev det kun til men den ene sæson i Atletikkens fineste række, men det var meget stort for Herlufsholm Atletik.

To-tre år efter Herrerne havde været på visit i Atletikkens fineste række havde kvinderne to sæsoner i den fineste række.

 I klubbens statistiker kan man læse alt om klubbens resultater som er udarbejdet af Leif Nielsen og Morten Nøddebo. (Se under fanen Resultater, Atletik på hjemmesiden)

Triatlonafdelingen blev grundlagt i 1998 omkring april-juni og fungerede som sin egen afdeling frem til generalforsamlingen for HGAM i 2006, hvor den fusionerede med HG Atletik og Motion som kom til at hedde HGATM